امروزه تناسب اندام و زیبایی به یکی از اولویتهای مردم به خصوص جوانان تبدیل شده است. آنها برای رسیدن به زیبایی و تناسب اندام به بهترین راه ها مثل رژیم لاغری می اندیشند. راه هایی که بتوانند آنها را در کوتاهترین زمان به لاغری و اندام متناسب مورد نظر خود برسانند. در این میان داروهای لاغری وجود دارند که برای چربی سوزی و کاهش چربی های بدن نقش موثری را ایفا میکنند .
توجه: این مقاله فقط برای بالا بردن اطلاعات عمومی خوانندگان تهیه شده است. داروهای لاغری چه گیاهی و چه شیمیایی عوارض جدی برای بدن دارند، برای استفاده از آنها حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.
چاقی معمولاً در اثر یک پروسه طولانی ایجاد می شود و رفته رفته با ایجاد چربی ها در قسمت های مختلف بدن فرد چاق می شود. فردی که چاق است یا اضافه وزن دارد، برای رهایی از این وضعیت و رسیدن به اندامی متناسب، دنبال سریعترین و کوتاه ترین راه ها می گردد. راه هایی که معمولا به داروهای لاغری ختم می شوند.
آنها همچنین رژیم های لاغری را امتحان می کنند ولی معمولاً به شکست برمی خورند چون در طی مسیر رژیم خسته شده و توان ادامه مسیر را ندارند. داروهای لاغری به شما کمک می کنند که در مدت زمان کمتری به لاغری و تناسب اندام مورد نظر خود دست پیدا کنید .

مکانیسم اثر اکثر داروهای لاغری
مکانیسم عمل داروهای لاغری معمولاً مشابه یکدیگر بوده و همه آنها از این طرق میتوانند باعث کاهش وزن تناسب اندام شوند:
نوعی از داروهای لاغری باعث احساس سیری می شوند که باعث می شود شما در طول روز کالری کمتری را مصرف کنید و به کاهش وزن و تناسب اندام برسید.
نوعی دیگر از داروهای لاغری باعث کاهش جذب مواد مغذی از طریق کاهش جذب چربی ها و در نتیجه باعث کاهش دریافت کالری میشوند که در نهایت میتواند باعث کاهش وزن و تناسب اندام شما شوند.
یکی دیگر از راه هایی که از طریق آن داروهای لاغری میتوانند باعث کاهش وزن و تناسب اندام شوند سوزاندن چربی های اضافی بدن می باشد. سوزاندن چربی های اضافی بدن به نوبه خود باعث مصرف کالری بیشتر و کاهش وزن و تناسب اندام می شود .
بیشتر بخوانید: راه های لاغر شدن سریع در خانه
علاوه بر مکانیسم هایی که برای داروهای لاغری در بالا ذکر کردیم، که از طریق کاهش اشتها، جلوگیری از جذب چربی ها در دستگاه گوارش و همچنین از طریق چربی سوزی باعث کاهش وزن و تناسب اندام در بدن میشدند، داروهای دیگری نیز وجود دارند که میتوانند به کاهش وزن کمک کرده و برای تناسب اندام مفید باشند . داروهایی از قبیل:
این داروها که معمولاً به صورت پودر هستند بایستی نیم ساعت قبل از وعده های غذایی اصلی ناهار و شام در شیر و یا آب میوه مخلوط شده و مصرف کردند. این داروها باعث افزایش دفع مواد غذایی و کاهش جذب آن در دستگاه گوارش می شوند . از مهمترین این داروها می توان به پودر “دینه برن” اشاره کرد .
این دارو، نوعی از داروهای لاغری مفید برای کاهش وزن از چهار گیاه کرفس و زیره سبز و ترشک و انیسون ساخته شده است. این دارو در کاهش وزن و کاهش اشتها موثر است .
این قرص لاغری در بیماران کلیوی و همچنین در مادران باردار دارای ممنوعیت استفاده بوده و برای این دسته از افراد خطرناک است . همچنین مصرف طولانی مدت این قرص لاغری باعث اختلال در آب و الکترولیت های بدن می شود .
قرص کارویل ، یکی از داروهای لاغری
در مواردی که فرد دچار سندروم متابولیک است، می تواند از قرص متفورمین برای لاغری استفاده کند . در صورت وجود عوارضی مانند خستگی و درد عضلانی، درد معده و خواب آلودگی و تنگی نفس بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید چون این عوارض مربوط به لاکتیک اسیدوز بوده که می تواند کشنده باشد و برای سلامتی شما خطرناک است .
در افرادی که دچار بیماری کم کاری تیروئید یا هیپوتیروئیدیسم می باشند از این قرص استفاده می شود این قرص باعث افزایش متابولیسم بدن می شود و از این طریق باعث افزایش سوختن چربی ها در بدن می شود. در صورتی که عوارضی از قبیل تنگینفس و تندی ضربان و سردرد شدید و درد قفسه سینه و همچنین بثورات جلدی داشتید بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین در صورتی که در حین مصرف دارو دچار علائمی از قبیل اسهال، تب، تعریق، بی قراری، تحریک پذیری، لرزش دستان و کاهش وزن و مشکل در به خواب رفتن و تاخیر در عادت ماهیانه شدید، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. این عوارض جانبی ممکن است در مقدار دوز استفاده از دارو باشد که بیش از نیاز بدنتان است و ممکن است شما را از کم کاری به پرکاری تیروئید رسانده باشد. لذا بایستی دوز مصرفتان را پایین بیاورید.
عوارض جانبی داروهای لاغری
عوارض جانبی قرص یا دارو های لاغری بسته به نوع داروی لاغری که شما مصرف می کنید می تواند متفاوت باشد .داروهای محرک مانند فنترمین ممکن است منجر به افزایش خون و ضربان سریع قلب بیقراری وابسته به دارو و سوء مصرف و همچنین منجر به بی خوابی شود . همچنین داروهای وجود دارند به نام الستارت ها که با جذب چربی تداخل دارند و مانع جذب چربی در غذای روزانه خود می شوند . این نوع از داروهای لاغری باعث به وجود آمدن انباشته های روغنی، گاز معده و همچنین مدفوع نرم می شوند .
قرصهای رژیمی دیگری هستند که انتقال دهنده های عصبی را در مغز تحت تأثیر قرار می دهند مانند کانتریو ها . عوارض جانبی این داروهای لاغری، از جمله سردرد، تهوع و استفراغ و یبوست و همچنین سرگیجه و دهان خشک است .
داروهای لاغری مورد تایید FDA
- داروهای لاغری سرکوبگر اشتها (آنورکسیا نتها)
این داروهای لاغری به گیرنده های خود که در مغز قرار دارند متصل شده و باعث می شوند که مغز دستور سیری و توقف خوردن غذا را به دستگاه گوارشی بدهد و به این ترتیب میزان غذایی که فرد مصرف میکند کاهش مییابد. بنابراین باعث کاهش وزن میشود. این دارو ها برای کاهش وزن به همراه رژیم غذایی و ورزش توصیه می شوند .
این داروی لاغری به کاهش اشتها و افزایش احساس سیر بودن با اتصال به یک گیرنده سروتونین خاص در مغز کمک می کند. عوارض جانبی این داروی لاغری شامل سردرد، سرگیجه، تهوع، استفراغ، خشکی دهان، یبوست و قند خون پایین در بیماران دیابتی می باشد.
در پایان لازم به ذکر است که علاوه بر این داروهای لاغری، داروهای بسیار دیگری نیز وجود دارند که هرکدام فواید و عوارض خاص خود را دارند.
بیشتر بخوانید: راهکارهای لاغری
348